Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

4 Δεκεμβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Εντυπωσιακή και η 2η εκδήλωση στο Αρχαίο Λατομείο στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Πεντελικού. Ποιοτική παράσταση από την ορχήστρα της ΕΡΤ αποζημίωσε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση. Δήμητρα Κεχαγιά – Κώστας Μπακογιάννης: Δημιουργούμε ένα νέο θεσμό στην πρωτεύουσα

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε και η 2η εκδήλωση που έγινε στο Αρχαίο Λατομείο την Τετάρτη 7/9 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πεντελικού. Πλήθος πολιτών προσήλθαν στο μοναδικό χώρο, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων και απόλαυσαν μια καταπληκτική παράσταση από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.  Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη, συνάντησε για πρώτη φορά σε συμφωνική ενορχήστρωση τους πρόσφυγες συνθέτες του ρεμπέτικου σε μια μουσική διαδρομή από την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά με ήχο συμφωνικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των συνδιοργανωτών Δήμων του Φεστιβάλ Πεντελικού, Πεντέλης και Αθηναίων, Δήμητρα Κεχαγιά και Κώστας Μπακογιάννης που σημείωσαν τη σπουδαιότητα του νέου ποιοτικού πολιτιστικού θεσμού για την Πεντέλη και την Πρωτεύουσα, καθώς και την άρρηκτη σχέση Πεντέλης και Αθήνας που αποτυπώνεται στο μεγαλείο του Παρθενώνα. Οι Δήμαρχοι σημείωσαν την βούληση τους να συνεχίσουν και να ενισχύσουν το θεσμό στη συνέχεια.

Η δεύτερη εκδήλωση στο Αρχαίο Λατομείο διεξήχθη με απόλυτη τάξη και οργάνωση όπως η πρώτη. Έγινε με πλήρη σεβασμό στο χώρο και στο φυσικό περιβάλλον, τόσο από τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές, όσο και από τους πολυάριθμους πολίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Αρχαίο Λατομείο προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στους θεατές. Το σκηνικό της εκδήλωσης ήταν το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και το ίδιο το Αρχαίο Λατομείο, που συνδυαστικά δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το ηλιοβασίλεμα και η θέα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας ήταν μοναδικά.

Η οργάνωση και των δύο εκδηλώσεων υπήρξε άψογη. Ειδικότερα:

Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στάθμευσαν τα οχήματα τους στο λατομείο Μουζάκη και με μισθωμένα μικρά λεωφορεία από το Δήμο Πεντέλης, μεταφέρονταν στην αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στο αρχαίο Λατομείο.

Από εκεί περπατούσαν περίπου 900 μέτρα μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον, δίπλα στα λατομεία με θέα το λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό ατόμων που μπορούσε να παρακολουθήσει την παράσταση, λειτούργησε υποδειγματικά το σύστημα κρατήσεων που έχει ο Δήμος Πεντέλης.

Υπήρξε φωτισμός στο χωματόδρομο με ηλιακά φωτιστικά Led για τη διευκόλυνση στην έξοδο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο