Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Πολιτιστικό καλοκαίρι με ασφάλεια και ποιοτικές εκδηλώσεις, με έμφαση στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών ξεκίνησε ήδη το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Πεντέλης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Οι φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις κινούνται κατά κύριο λόγο στο πνεύμα των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν ποιοτικές εκδηλώσεις, με χαμηλό κόστος, σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται σε ανοικτούς χώρους και θα πραγματοποιηθούν με απόλυτη εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν οι δημότες να ζήσουν και πάλι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές, απολαμβάνοντας τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που είχαν περιοριστεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Συνολικά μέχρι τέλος Ιουλίου θα γίνουν 28 Εκδηλώσεις σε 12 διαφορετικά σημεία της πόλης μας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας για τη φετινή χρονιά κινούνται στο πνεύμα των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρονών από την ελληνική επανάσταση του 1821.  Στοχεύουν εκτός του πολιτιστικού και ψυχαγωγικού τους χαρακτήρα στην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας που έχουν για την πατρίδα μας τα 200 χρόνια από την επανάσταση, μέσα από τους αγώνες του έθνους και του λαού μας να διαμορφώσει το σημερινό ελληνικό κράτος και να το καταστήσει ισότιμο συνομιλητή με δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες.

Στόχος μας είναι να δώσουμε σε μικρούς και μεγάλους, διεξόδους ψυχαγωγίας και χαράς και την δυνατότητα “να ανταμώσουμε και πάλι” μετά τη δύσκολη συγκυρία που διανύσαμε.

Καλό και δημιουργικό Πολιτιστικό Καλοκαίρι σε όλους».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Φωτεινή Μαρκαντώνη από την πλευρά της τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στην επανεκκίνηση του Πολιτισμού με πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ο Δήμος Πεντέλης έχει ενταχθεί στις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και διοργανώνει ποικίλες δράσεις για όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους με σκοπό να τιμήσουμε την ιστορική επέτειο των 200 Ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και παράλληλα με ποικίλα καλλιτεχνικά προγράμματα να δώσουμε τη δυνατότητα στους Δημότες μας να ψυχαγωγηθούν, να χαρούν και να ταξιδέψουν μέσα από το θέατρο, την ποίηση, τη μουσική και το τραγούδι.

Έχουμε σχεδιάσει πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά προσφέροντας Χαρούμενα Απογεύματα σε ασφαλείς χώρους όπου θα μπορέσουν να δουν όμορφες παραστάσεις, να παίξουν και να χαλαρώσουν μετά από την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που πέρασαν. Βράδια με σινεμά για μικρούς και μεγάλους θα κρατήσουν πολιτιστικά ζωντανή την πόλη μας όλο το καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε με χαρά μικρούς και μεγάλους».

Για κρατήσεις θέσεων για όλες τις εκδηλώσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://penteli.intelliserv.gr

Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν και να κάνουν την κράτησή τους. Παρέχεται δε και η δυνατότητα να κρατήσουν το «ηλεκτρονικό πάσο» τους με το χαρακτηριστικό QR code και να το επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στην εκδήλωση την οποία έχουν επιλέξει.

 

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο