Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Πραγματοποιήθηκε η 2η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, συνεδρίασε η 2η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης και ψήφισε ομόφωνα τις εισηγήσεις των θεμάτων για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών, την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας για οδοκαθαρισμό κοινοχρήστων χώρων και για καθαριότητα κτιρίων δήμου καθώς και αποδοχές δωρεών.

Αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το κατεπείγον εκτός ημερησίας διάταξης θέμα αποδοχής της δωρεάς της ασφαλιστικής εταιρείας  ‘Hellas Direct’, στο πλαίσιο προγράμματος που αφορά συνεργασία, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την αναβάθμιση των διαγραμμίσεων των διαβάσεων σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στη βελτίωση του οδικού δικτύου με την επούλωση φθορών και λακουβών.

Επίσης, προχώρησαν στην αποδοχή δωρεάς ανθοπωλείου 400 δενδρυλλίων ελάτης για φύτευση περιμετρικά στο ΣΜΑ. Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου δήλωσε σχετικά ότι ‘ο συγκεκριμένος χώρος ΣΜΑ πλησίον του κοιμητηρίου δεν θα λειτουργεί σε καμία περίπτωση ως σταθμός μεταφόρτωσης. Δρομολογούμε τη διαμόρφωσή του και την εν τάξη λειτουργία του με ασφάλεια και συντονισμό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια’. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Τσούκλερης ‘φυτεύονται σε πρώτη φάση τα 400 δενδρύλλια ελάτης και στη συνέχεια άλλα τόσα κυπαρίσσια και πικροδάφνες’. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο μήνα γίνεται φύλαξη του χώρου καθημερινά τις μεσημεριανές ώρες, όπου παρατηρείτο ρίψη μπαζών από ιδιώτες και ετοιμάζεται σχετικός χώρος για την 24ωρη φύλαξη του σημείου, ώστε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η απόφαση της διοίκησης περί απαγόρευσης ρίψης μπαζών.

Σχετικά με τις προσλήψεις των βρεφονηπιοκόμων, η Δήμαρχος εξήγησε ότι ‘το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα καλύψει προσωρινά ανάγκες του ήδη ελλιπούς προσωπικού των σταθμών. Κύριος στόχος μας από τη νέα σχολική χρονιά είναι η επένδυση στην προσχολική αγωγή και η στελέχωση αυτής με ειδικότητες αγγλικών, μουσικής, χορού καθώς και παιδοψυχολόγου’.

Τέλος, σε σχέση με την δίμηνης διάρκειας πρόσληψη προσωπικού οδοκαθαρισμού και καθαριότητας, εντάσσονται στο σχεδιασμό της διοίκησης για συνολική ανασυγκρότηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η κα Κοσμοπούλου τόνισε ότι ‘σε αυτή τη φάση, ελλείψει προϋπολογισμού, κάνουμε προσπάθεια, μέσω κρατικών προγραμμάτων, χωρίς ιδιώτες καταρχήν, να βάλουμε σε τάξη την καθαριότητα στην πόλη μας. Καταγράφουμε τις ειδικότητες των εργαζομένων, επισκευάζουμε τα οχήματα που παραλάβαμε και ετοιμάζουμε το νέο κανονισμό λειτουργίας, για τον οποίο οι δημότες σύντομα θα ενημερωθούν με σκοπό να εργαστούμε από κοινού για μια καθαρή πόλη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο