Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Σημαντικά βελτιωμένη η ασφάλεια των πολιτών. Μειωμένα τα περιστατικά συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με το τμήμα ασφαλείας Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: «Στο βαθμό που μας αναλογεί, μία ακόμη δέσμευσή μας υλοποιήθηκε και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα: η εγκληματικότητα στον Δήμο Πεντέλης έχει περιοριστεί σημαντικά».

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης Δημοσθένη Πλεξουσάκη, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση του επιπέδου ασφαλείας, για τα επίπεδα εγκληματικότητας και παρανομίας στον Δήμο Πεντέλης.

Δεδομένης της πρωτοβουλίας της σημερινής δημοτικής αρχής:

  • να συνεργαστεί στενά με το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης,
  • να συνάψει συνεργασία με εταιρία φύλαξης της πόλης με πέντε περιπολικά οχήματα κατά τις βραδινές ώρες 10.00 μ.μ. – 6.00 π.μ.,
  • να τοποθετήσει φωτιστικά στοιχεία led στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, εκεί όπου υπάρχει ανεπαρκής φωτισμός,

τα στατιστικά στοιχεία δικαιώνουν την κοινή προσπάθεια Δήμου και Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η Δήμαρχος από τον Διοικητή:

(α) τα περιστατικά σοβαρής εγκληματικότητας έχουν σχεδόν εκλείψει,

(β) οι ληστείες έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί,

(γ) οι κλοπές έχουν περιοριστεί το 2022 σε σημαντικό βαθμό (μείωση 32,25%) σε σχέση με το 2019.

 

ΚΛΟΠΕΣ (ΟΙΚΙΕΣ, ΙΧΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ κοκ)
Έτος Συμβάντα
2019 307
2020 252
2021 252
2022 208

 

Τα συμπεράσματα αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια για τους δημότες έχει αυξηθεί με τις συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Είναι βασική μας προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών, βασικός άξονας των δεσμεύσεων απέναντι στους συνδημότες μας. Το υποσχεθήκαμε, το τηρήσαμε, το κάναμε. Το αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, με τη δύναμη και τα μέσα που διαθέτει, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να διασφαλίζουμε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, αλλά και των εγκαταστάσεων του Δήμου μας».

Όπως σημείωσε και ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης Δημοσθένης Πλεξουσάκης, «Η ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης λειτουργεί επικουρικά στην αποτροπή παράνομων και εγκληματικών πράξεων και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Παράλληλα, με την τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων led στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, εκεί όπου υπάρχει ανεπαρκής φωτισμός, έχει μειωθεί ενδεχόμενη δράση ατόμων που αφορούν παρακολούθηση πιθανών στόχων εκδήλωσης έκνομων ενεργειών. Κάθε μέρα που περνά, το έργο που υλοποιεί η Δήμαρχος και οι συνεργάτες της διευκολύνουν και ενισχύουν και τη δική μας εργασία. Τα αποτελέσματα τη δικαιώνουν και την ευχαριστώ προσωπικά για την εξαιρετική αυτή συνεργασία».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο