Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή και καθορίζουμε το μέλλον της πόλης μας – Η προθεσμία λήγει στις 21/2

Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Η προθεσμία λήγει στις 21/2

Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή

Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λαμβάνει ο Δήμος Πεντέλης για τα επόμενα 10 χρόνια καθορίζεται από τον αριθμό των κατοίκων του. Αν δεν απογραφούμε, τότε ο Δήμος θα πάρει λιγότερα χρήματα. Αν απογραφεί ο ακριβής αριθμός των κατοίκων, των νοικοκυριών, των μαθητών, ο Δήμος θα λαμβάνει τα χρήματα που απαιτούνται για τα Σχολεία, τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, την Κοινωνική Πολιτική, την Καθαριότητα και γενικότερα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Επιπλέον ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί περισσότερα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα και έτσι να βελτιώνει τις υποδομές του και μέσω αυτών τις υπηρεσίες που παρέχει στους κατοίκους, καθώς τα χρήματα που διατίθενται στους Δήμους από τα Προγράμματα αυτά, είναι και πάλι ανάλογα του πληθυσμού τους.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή και καθορίζουμε το μέλλον της πόλης μας.

 

Η Προθεσμία λήγει – Τελευταία Φάση της Απογραφής – Έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

 

3η Φάση Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

Κατά τη χρονική περίοδο της Απογραφής από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης.

Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Τρόπος διενέργειας:

  • Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή

  • Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά

  • Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.
  • Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 135 2006 ή να απευθύνονται στο e-mail: 2021census@statistics.gr.

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο