Δήμος Πεντέλης

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

3 Οκτωβρίου 2023

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

Κοινή επιστολή για την β’ φάση ανοίγματος των αθλητικών χώρων δήμου Χαλανδρίου + δήμου Πεντέλης

Ημερομηνία : 18.5.2020
Προς : Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού
Υπόψιν :
α) κου. Ελευθέριου Αυγενάκη, Υφυπουργού Αθλητισμού
β) κου. Γεωργίου Μαυρωτά, Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού
 
Κύριε Υφυπουργέ,
 
Σε αναφορά της χθεσινής (17.5.2020) ΚΥΑ με θέμα την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 18-24 Μαΐου 2020 και τους δικαιούχους χρήσης τους αλλά και συμμετέχοντας στις δύο τηλεδιασκέψεις που προηγήθηκαν με την παρουσία και του Γ.Γ.Αθλητισμού κου. Μαυρωτά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας καθώς σε ελάχιστο χρόνο οι δήμοι καλούνται να περάσουν από το σημείο 0 σε σχεδόν «ελεύθερη» άθληση.
Ταυτόχρονα, και χωρίς να έχει προηγηθεί μια ακόμη τηλεδιάσκεψη ώστε να γίνουμε κοινωνοί και γνώστες των υπόλοιπων φάσεων ανοίγματος, αποφασίστηκε  το άνοιγμα των αθλητικών χώρων σε ομαδικά αθλήματα για ηλικίες από 13 ετών και άνω καθώς και αυτό των κολυμβητηρίων σε σωματεία, δίχως να έχει προηγηθεί σαφής και έγκαιρη ενημέρωση των αυτοδιοικητικών που διαχειρίζονται τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
Το ανωτέρω γεγονός συμπληρώνεται από την «προθυμία» ορισμένων δήμων από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και ν’ ανοίξουν αθλητικούς χώρους ερμηνεύοντας διασταλτικά τις υφιστάμενες ΚΥΑ, δημιουργώντας έτσι έναν παράλογο συναγωνισμό και θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Κύριε υφυπουργέ,
Σας καλούμε να μας ενημερώσετε με την ίδια σπουδή που πράξατε τις προηγούμενες δύο φορές. Τώρα που τα μέτρα πρόληψης απελευθερώνονται περαιτέρω, τώρα απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας περισσότερη, ενδελεχής και σαφής πληροφόρηση.
 
Χάρης Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Αθλητισμού Δήμου Χαλανδρίου
 
Κωνσταντίνα Λαζή, Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης
 

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Τελευταία Νέα

Χρήσιμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο