Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

17 Απριλίου 2024

Δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του!

O Δήμος Πεντέλης δημιουργεί Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών και καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή

Ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια των πολιτικών που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή για τη στήριξη της οικογένειας, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής  και Οικογενειακής Ζωής», με σκοπό να ιδρύσει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), για παιδιά από 5-12 ετών.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι δομές όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, απασχολούνται δημιουργικά στους σχολικούς χώρους κατά τις απογευματινές ώρες, αμέσως μετά το πέρας της σχολικής διδασκαλίας και μέχρι τις 8.00 μμ, ανάλογα με το ενδιαφέρον του γονέα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και παρέχεται δωρεάν. Κύριος στόχος του είναι η σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και μέσω παιχνιδιού, λόγου και αριθμών.

Οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες θα υλοποιούνται στους χώρους των σχολείων του Δήμου, από εξειδικευμένους συνεργάτες (όπως ενδεικτικά Ρομποτική, Ρητορική, Πειράματα Φυσικής, Ανακύκλωση και Περιβάλλον, πολεμικές τέχνες, θεατρικό παιχνίδι κλπ).

Καλούμε λοιπόν όσους γονείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 10/7 με τους ακόλουθους τρόπους:

α) είτε να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής, που θα βρουν στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

https://penteli.gov.gr/κδαπ/

β) είτε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση kdappentelis@gmail.com, στέλνοντας το ενδιαφέρον τους, μαζί με τα βασικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)

γ) είτε να επικοινωνήσουν για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132050007.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Είμαι εργαζόμενη μητέρα και αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη ανάγκη να υπάρχει η επιλογή στους γονείς για δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, αμέσως μετά το καθημερινό σχολικό ωράριο. Έτσι κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο Δήμος μας να χρηματοδοτηθεί για τις παροχές αυτές.  Το μόνο που απομένει, είναι οι γονείς που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ώστε έγκαιρα να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις και να προετοιμαστεί καλά το πρόγραμμα για μια πραγματικά ποιοτική δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας από τη νέα σχολική χρονιά».

Καλώ λοιπόν τους γονείς του Δήμου μας, να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων βασισμένο στις ανάγκες αλλά και στις επιθυμίες των δικών μας παιδιών».

Κοινοποιήστε το άρθρο...

Μετάβαση στο περιεχόμενο